Dag [Voornaam],

Stel dat er op uw school een interactieve vloer beschikbaar is waar je een groepje kinderen naar toe kunt sturen om woordenschat oefeningen te doen, tafels te oefenen een boek te laten voorlezen of een quiz te maken over het thema van de week? Bewegend leren in optima forma.

Ik laat u in deze editie graag zien wat er bij een interactieve vloer zoals de in Denemarken ontwikkelde WizeFloor komt kijken.

Met vriendelijke groeten,

Ruud Bredewold
Edutijd

Meer over Edutijd

De WizeFloor interactieve vloer

WizeFloor. Door de WizeFloor worden spellen en oefeningen op de grond geprojecteerd. De ingebouwde sensor vangt bewegingen op en stuurt die door naar de computer. In essentie wordt de WizeFloor dus met handen en voeten aangestuurd en dat kan door meerdere kinderen tegelijkertijd. Samen bewegen en leren!

Meerwaarde onderwijs. Het mooie van het gebruik van de WizeFloor op school is de mogelijkheid om als leerkracht de inhoud van de spellen te bepalen. Lesgeven over vogels, hunebedden of grote uitvindingen? Woordenschat of tafels oefenen? Je regelt het zelf.

WizeFloor platform. Voordat u zelf aan de slag gaat kijkt u natuurlijk eerst in de enorme lijst met met duizenden spellen in de WizeFloor 'community' waar honderden WizeFloor gebruikers spellen met elkaar delen.

Vraag een online demo of prijsopgave aan

Voedseltwister op de WizeFloor

Uitproberen. Met een demo account is het mogelijk om bij het WizeFloor platform in te loggen en eens goed rond te kijken. Elk spel kan in de browser worden gespeeld om ze uit te proberen en een idee te krijgen hoe dat er op een vloer uitziet.

Demo account WizeFloor aanmaken

Samenwerking Lab21 Windesheim

Studenten van de lerarenopleidingen van hogeschool Windesheim in Zwolle leren bij Lab21 werken met diverse digitale gereedschappen waaronder de WizeFloor. Edutijd werkt met Lab21 samen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Studente Marlynn heeft een vloer voor de onderbouw gemaakt. Deze is gebaseerd op relevante kerndoelen en beschikbaar gemaakt op het WizeFloor platform. De handleiding is op aanvraag beschikbaar.

Gebruikte kerndoelen

Karlynn draagt de vloer over aan David van basisschool Kon-Tiki in Amersfoort.

Andere Edutijd toepassing

Weco Play

In de vorige editie heeft u kennis kunnen maken met Weco Play eveneens uit Denemarken. Meer dan dertig spellen waarbij samen spelen uitgangspunt is. Unieke software als u schermtijd wilt koppelen aan sociale vaardigheden. Zeer geschikt voor gebruik tijdens de werk- en leer lessen in circuitvorm met toepassingen voor de hele school.

Meer over Weco Play
WecoPlay op de Lisdodde
Logo Edutijd

Ruud Bredewold

ICT toepassingen voor samen spelen, samen leren en samenwerken.