Dag [Voornaam],

Als actief en bewegend leren bij op het programma staat dan is een oriëntatie op Picoo zeker een goed idee. Deze interactieve spelcomputer voor binnen en buiten is een ideale toevoeging op uw onderwijs. Dankzij de verschillende educatieve spellen is bewegend leren met de hele groep mogelijk. Zonder scherm! Gebruik Picoo bij de gymles, als energizer tussen de lessen, of in de pauze. Een fijne toepassing van Nederlandse bodem om samen, actief leren in de praktijk te brengen.

Heeft u vragen dan kunt u deze mail beantwoorden of gebruik één van de knoppen in deze mail om meer informatie of een prijsopgave aan te vragen

Met vriendelijke groeten,

Ruud Bredewold
Edutijd

Meer over Edutijd

Actief leren met Picoo

Picoo. In de inleiding noemde ik de Picoo een de interactieve spelcomputer. Dat roept een associatie met een beeldscherm op, maar bij Picoo is daar geen sprake van. Wel is het mogelijk om nieuwe spellen en software op de Picoo's te zetten. In die zin zijn het wel degelijk computertjes.

Werking. Picoo's kunnen van kleur verschieten, trillen of geluid maken. Zo worden ze groen en geven een geluid als een goed antwoord wordt gescant en voelt u een trilling bij het spel 'Spionnenjacht' als u de spion bent. Door het scannen van een spelkaart wordt het gekozen spel geactiveerd en overgedragen op alle Picoo's. Spelen maar!

Buiten spelen. De Picoo controllers zijn bijzonder stevig en kunnen dan ook buiten gebruikt worden met een spel als 'Zombierun' of in het klaslokaal met het spel 'Getallenrij' om getallen te oefenen in de onderbouw.

Meerwaarde onderwijs. Met de Picoo's krijgt u kinderen moeiteloos in beweging en met de meegeleverde 20 educatieve spellen organiseert u leerzame activiteiten in een handomdraai.

Meer over Picoo

Picoo Educatie Pakket. In het geleverde Picoo pakket zitten 12 Picoo controllers die in de tas kunnen worden opgeladen. Met de set spelkaarten wordt bepaald welk spel er gespeeld wordt en met de hulpkaarten kunnen educatieve spellen worden gedaan zoals de 'Tafelspeurtocht'.

Nieuw spel 'Pualua'.

Tafelspeurtocht en Mollenmania zijn maar twee spellen die bij het Picoo pakket zijn inbegrepen. Elk jaar komen er nieuwe spellen bij. Zo is het spel Pualua ontwikkelt dat erg geschikt is voor speciaal onderwijs. Volg het spoor van kleuren dat Pualua voor u uitstippelt! Match het juiste kaartje met de kleur die uw Picoo laat zien?

Pualua

Tafelspeurtocht

Met dit spel oefenen kinderen alle tafels van 1 tot en met 10. Scan de kaarten van de gekozen tafel in de juiste volgorde. Bewegend leren in optima forma!

Mollenmania

In dit spel zitten er mollen verstopt! U vindt ze door kaartjes te scannen. Zit er een mol? Dan gaat de Picoo trillen. Geen mol? Gauw verder zoeken voor de ronde voorbij is.

Edutijd inspiratiesessie

Tijdens een Edutijd inspiratiesessie maakt u met uw team op een praktische manier kennis met een aantal ICT toepassingen waar kinderen worden gestimuleerd om creatief, spelend, bewegend en vooral samen te leren.

Natuurlijk gaat het dan om de hierboven beschreven Picoo's, maar ook om Weco Play, de WizeFloor, de Greenscreenbox, HopSpots en andere Edutijd toepassingen.

Edutijd toepassingen

Weco Play

WecoPlay op de Lisdodde

Edutijd is ook leverancier van Weco Play. Meer dan dertig spellen waarbij samen spelen uitgangspunt is. Unieke software als u schermtijd wilt koppelen aan sociale vaardigheden. Zeer geschikt voor gebruik tijdens de werk- en leer lessen in circuitvorm.

Meer over Weco Play

WizeFloor

In de vorige editie heeft u kennis kunnen maken met de WizeFloor de interactieve beweegvloer waarbij u als leerkracht kunt kiezen uit honderden toepassingen die wereldwijd door WizeFloor gebruikers worden gedeeld of die u zelf kunt vullen met het thema waar u in uw lessen mee bezig bent.

WecoPlay op de Lisdodde
Meer over WizeFloor

Bent u van plan om naar de BETT in Londen te komen? Kom kennismaken bij de stand van Weco Play (SP55), WizeFloor (SF43) of bij het vrijdagochtend ontbijt met de Nederlandse deelnemers. Ook Picoo is aanwezig bij de Dutch EdTech stand.
Tot 3 maart kunt u nog gratis kaarten krijgen. Klik daarvoor op het logo van de BETT hierboven.

Logo Edutijd

Ruud Bredewold

ICT toepassingen voor samen spelen, samen leren en samenwerken.